ABF Vux

ABF Vux är ett kompetensutvecklingsföretag som erbjuder vuxenutbildningar och arbetsmarknadsinsatser med utgångspunkt i samhällets behov. Målet är att vår verksamhet ska leda till jobb eller fortsatta studier för våra deltagare och studerande. Vi är en språngbräda för våra deltagare och studerande att kunna nå sina mål. Vi ger våra deltagare en hållbar kompetens där kunskaper och färdigheter kan användas i flera olika sammanhang, hela livet. Vårt arbetssätt grundas i modern forskning. Vi arbetar långsiktigt och som ett led i detta återinvesterar vi alla medel till utveckling av verksamheten. Vi bedriver utbildningsverksamhet på uppdrag av kommuner inom sfi, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, yrkesvuxenutbildningar samt yrkeshögskoleutbildning på uppdrag av MYH.
Inom ABF Jobb, en del av ABF Vux, erbjuder vi omställningsstöd inom ramen för TSL samt tjänsten Stöd och matchning via Arbetsförmedlingen.
ABF Vux ägs av studieförbundsavdelningen ABF Göteborg och har bedrivit verksamhet sedan 1997.

Omställningscoach/handledare

ABF Vux kompetensutvecklar vuxna och bygger broar in i arbetslivet. Målet är att vår verksamhet ska leda till jobb eller fortsatta studier för våra deltagare och studerande. Vi bedriver utbildningsverksamhet inom sfi, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt YH. ABF Vux ägs av studieförbundsavdelningen ABF Göteborg och har bedrivit verksamhet sedan 1997. ABF Jobb, ett verksamhetsområde inom ABF Vux, har sedan 2009 varit en stark aktör inom omställningsbranschen. Vi erbjuder omställningsstöd inom ramen för TSL samt tjänsten Stöd och matchning via Arbetsförmedlingen. Vi bedriver verksamhet i Västra Götaland, Värmland, Skåne och Gotland.

ABL Konsult i Värmland AB inriktar sig på arbetsmarknadsrelaterade frågor som omställning, kompetensutveckling och projekt inom bildning/utbildning samt etablering som stärker den enskilde individen. ABL konsult ägs av ABF Värmland och bildades 1993.

ABF Vux söker nu, tillsammans med ABL Konsult i Värmland AB, en omställningscoach TSL / handledare STOM med tillträde snarast och placering i Karlstad.

Om tjänsten
Du kommer att vara med och bygga upp och vidareutveckla vår verksamhet i Värmland. Det kommer att ske genom dina roller som omställningscoach och handledare.

Som omställningscoach kommer du att arbeta med ett antal personer som har blivit uppsagda på grund av arbetsbrist och är anslutna till kollektivavtalsförsäkringen TSL. Utifrån TSL:s gällande ramverk kommer du att coacha arbetssökande till nya sysselsättningar med hjälp av ABF Jobbs metoder och rutiner som stöd.

Du kommer också att handleda arbetsökande individer inom Stöd och matchning. Målet är att de arbetssökande ska komma till arbete eller utbildning på kortast möjliga tid.

Din vardag kommer bl a att bestå av att leda individuella samtal med våra deltagare samt att administrera och skapa arbetsgivarkontakter.

Arbetet innebär mycket resor inom länet.

Vi söker dig som har
• högskoleutbildning inom arbetsliv, organisation, personalvetenskap, studie- och yrkesvägledning, arbetslivspsykologi, beteendevetenskap, arbetsterapeut eller socionom.
• minst fem års arbetslivserfarenhet motsvarande heltid, gärna från varierade yrken/branscher
• minst tre års erfarenhet motsvarande heltid av jobbcoachning/omställning den senaste femårsperioden, gärna med målgruppen arbetare
• mycket god administrativ förmåga samt förmåga att organisera, prioritera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt
• mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
• mycket goda IT-kunskaper
• körkort och tillgång till bil

Det är meriterande om du har
• utbildning inom samtalsmetodik såsom coaching, MI och/eller lösningsfokuserat arbetssätt
• utbildning inom karriärrådgivning och karriärverktyg
• erfarenhet av att tala inför större grupper – hålla i informationsmöten och seminarier
• erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering
• god skrivförmåga i engelska (översättning av cv/brev kan förekomma)
• flera språk

Som person är du/har du
• ett driv och en vilja att bygga upp och vidareutveckla vår verksamhet
• förmåga att skapa engagemang och motivation hos våra deltagare
• förmåga att utveckla deltagarens jobbsökarkompetens samt handfast hjälpa deltagaren att söka jobben
• god kunskap om den lokala arbetsmarkanden och ett utvecklat nätverk med de företag som finns i det aktuella arbetsområdet
• god kunskap om AGB, A-kassa, Arbetsförmedlingen, kommunala lärcenter, CSN, Försäkringskassan, den statliga lönegarantin mm.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och förutsätter att du delar våra värderingar gällande människan och samhället, vilket bl.a. innebär att ha respekt för alla människors lika värde. Då det kommer att ingå i dina framtida arbetsuppgifter att bland annat hjälpa deltagare att skriva ansökningshandlingar, kommer ditt cv och brev att betraktas som ett arbetsprov.

Anställning
Tillsvidareanställning (provanställning tillämpas). Tjänsten som omställningscoach TSL 50% kommer att tillhöra ABF Vux och tjänsten som handledare för STOM 50% kommer att tillhöra ABL Konsult. Såväl ABF Vux som ABL Konsult tillämpar kollektivavtal.

Lön
Individuell lön.

Vid frågor kontakta
Anna-Karin Ingman, VD och verksamhetsledare ABL Konsult, anna-karin.ingman@abf.se, 0769-41 02 31
Natalia Bulun, projektsamordnare TSL ABF Vux, natalia.bulun@abf.se, 0702-24 15 60
Marie Rydne, VD och verksamhetschef, marie.rydne@abf.se

Fackliga representanter:
LR: Michaela Barck, michaela.barck@abf.se
Vision: Peter Bäckman, peter.backman@abf.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan! Vi arbetar med löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt, dock senast 2018-01-25. Ansök via vår hemsida http://abfvux.se/om-abf-vux/lediga-jobb/.

Till rekryteringsföretag och annonsförsäljare:
Vi undanber oss vänligt men bestämt alla förfrågningar från annonsförsäljare och rekryteringsföretag i denna rekrytering.

Anställningsform Contrat de durée indéterminée
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/1
Kontakt
  • Anna-Karin Ingman, VD ABL Konsult , 0769-41 02 31
  • Natalia Bulun, projektsamordnare ABF Jobb, 0702-24 15 60
Publicerat 2018-01-08
Sista ansökningsdag 2018-01-25

Retour aux postes vacants